Vissza
Marketing 06.06.2023

Mesterséges intelligencia: Mire érdemes használni?

Biztos hallotta már, hogy a mesterséges intelligencia tud szövegeket alkotni utasítások szerint. Viszonylag kevés hibával, érthető módon fogalmaz és bármilyen témáról tud szöveget írni. És még képeket is tud alkotni. Szép, egyszerű, célnak megfelelő képeket.

Nem, nem ajánljuk Önnek, hogy rúgja ki a grafikusát és copywriterét. Szükség van a szakértőkre, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a technológiák segítségével mindent meg lehet oldani. Az AI nem helyettesíti az embereket, hanem inkább nagyon hasznos eszközként szolgál nekik. Gondolkodjon el azon, milyen módon tudná hasznosítani a hasonló eszközöket. 

Hogyan működik?

A webáruházán használ chatbot funkciót, amely 24/7-ben tud kommunikálni a vásárlókkal? Hasonlóképpen működik a Chat GPT is. Egy praktikus kommunikációs eszköz, amely kérésére alkot Önnek egy blogbejegyzést. Vagy akár ír Önnek egy verset. Vagy akár javasolhat filmeket is. Használhatja a magánéletében is.

És ez ugyanúgy működik a képekkel is. Elég megfogalmazni a kérését és máris Ön előtt lesznek az alkotott képek. Nem egészen tetszik a létrehozott kép? Mondja meg a botnak, hogy min változtasson. Hiszen mindig van hova fejlődni.

Mire érdemes figyelnie?

Jó tudni, hogy a szövegek és grafikák készítéséhez kéznél van egy segítőtárs. De! Az AI nem egy ember. Nincsenek érzelmei, és nem ismeri sem Önt, sem a vásárlóit. Minden az Ön által adott utasítás minőségétől függ. 

  • Ha kipróbálja azt, hogy egy SEO cikket mesterséges intelligenciával, illetve egy copywriterrel íratja meg, az eredmény valószínűleg hasonló lesz. Ellenőrizze az AI által írt szöveget, néha becsúszik egy-egy hiba, de egyébként tökéletesen megfelel a célnak.
  • Egy játékos szövegre lenne szüksége egy közösségi média poszthoz vagy egy reklámhoz? Ezt a feladatot az AI nem biztos, hogy jól fogja elvégezni. Nem tudja olyan módon megszólítani a célközönséget, hogy számukra vonzó legyen az ajánlat.
  • Az AI-nak megvannak a határai. Nem alkot személyre szabott szövegeket, hanem csak generálja a tanult szavak legvalószínűbb kombinációit. Eredeti és kreatív formátumokra ez még nem elég, de jó segítője lehet az embernek. 

Mit jelent az AI a webáruházak számára?

Az AI jó szolga, de rossz úr. Néha hibázik, néha nem tudja megérteni a kéréseit. Miért és mire érdemes használnia?

  • Szövegek egyszerű generálása, amelyeket „csak” javítani és szerkeszteni kell.
  • Segítségére lehet ötletelésben, illetve olyan témákban, amelyekről nem rendelkezik sok tudással.
  • Olyan grafikák, amelyeken csak keveset kell változtatni.
  • És ami a legfontosabb: Rengeteg időt és pénzt takarít meg.

Chat GPT a szövegekhez, Midjourney, DALL-E a képekhez… Több mint elég mesterséges intelligencia eszköz áll rendelkezésre a felfedezéshez és teszteléshez. Önnek melyik tetszik a legjobban és melyiket használja? 

Ne feledje azonban, hogy jelenleg mindegyiküknek szüksége van tapasztalt szakemberek segítségére az igazán hatékony munkához. Mi teljes mértékben kihasználjuk az online marketing trendjeit, vegye fel velünk a kapcsolatot.